MDC in tijden van Corona

U P D A T E 

Sinds donderdag 19 november dansen wij weer volgens de regels zoals hieronder vermeld.

Vooruitgelopen op de mondkapjesplicht die per 1 december ingaat, dragen wij binnen het pand een mondkapje (bij de entree, in de gang en op de trap naar de dansstudio). Dit geldt voor tieners vanaf 13 jaar en alle volwassenen. In de dansstudio en gymzaal hoeft geen mondkapje te worden gedragen.

*********************************************************************

Op dinsdag 13 oktober jl. heeft het kabinet strengere maatregelen getroffen om het coronavirus te bestrijden. Gelukkig mogen wij samen blijven dansen! Wel gelden er voor de volwassenen strengere regels, zie de regels hieronder. Voor kinderen zijn de geldende regels ongewijzigd.

Zoals je hier  kunt lezen op de website van de rijksoverheid, zijn er een aantal algemene uitzonderingen. In de sectoren sport & spel, en kunstbeoefening vallen wij hier als volgt onder:

 • Voor groepslessen bij individuele sporten geldt het maximale aantal van 30 personen per ruimte binnen.
 • Kinderen en volwassen mogen dans beoefenen. Hier gelden dezelfde regels als voor andere activiteiten ‘binnen’ of ‘buiten’. Dus maximaal 30 personen per ruimte binnen, en maximaal 4 personen buiten.

WAT VRAGEN WE VAN ELKAAR?

We blijven extra scherp op de geldende maatregelen. Het houden van anderhalve meter voor, tijdens én na de les is echt heel belangrijk.

De basisregels zetten we hieronder nog even op een rijtje:

 • Houd 1,5 meter tot elkaar. Voor, tijdens en na de lessen.
 • Je wacht buiten totdat je door de docent wordt opgehaald. De docent komt je halen als alle leden van de vorige les het pand hebben verlaten.
 • Om te voorkomen dat je lang buiten moet wachten (het misschien koud krijgt en nat wordt, kom daarom op tijd. Niet te vroeg en niet laat!
 • Kleed je zoveel mogelijk thuis om. We vragen je wel om je dansschoenen in de dansstudio aan te trekken.
 • Was je handen, zo vaak mogelijk.
 • Bij klachten blijf je thuis en laat je je testen bij de GGD.

Tijdens, vóór en ná de lessen dienen we (ouder dan 17 jaar) nog steeds de 1,5 meter afstand te houden. In het pand hanteren we constant 1-richtingsverkeer en vind de wisseling van de groepen dus buiten plaats. Om de 1,5-meter afstand samen mogelijk te maken, verzoeken we je met de volgende zaken rekening te houden:

 Voor de les:

 • Heb je Corona-gerelateerde klachten? Kom dan niet dansen!
 • Kleed jezelf thuis alvast om voor de les. Je kan je dansschoenen in de dansstudio wisselen. Vergeet niet om een gevulde bidon mee te nemen!
 • Wacht buiten tot aanvang van de les (ook als het regent). Er is binnen helaas niet voldoende ruimte voor wachtende groepen. Kom niet te vroeg, maar op tijd.
 • Desinfecteer je handen bij binnenkomst (handgel met voetpomp aanwezig).
 • Leg je persoonlijke spullen boven in de dansstudio neer.
 • Blijf als ouder buiten. Onze dansdocenten zorgen voor een goede begeleiding van uw kind naar de dansstudio.
 • Was na een eventueel toiletbezoek je handen volgens de richtlijnen (deze hangen op de MDC-toiletdeur).

Tijdens de les:

 • Krijg je klachten tijdens de les? Ga zo snel mogelijk naar huis.

Na de les:

 • Verlaat het pand zo snel mogelijk (napraten kan ook gezellig buiten op veilige afstand).

Op deze pagina vind je alle informatie rondom de maatregelen die wij hebben getroffen rondom Corona. We houden ons aan het ‘algemeen protocol verantwoord sporten’ van NOC NSF.

P R O E F L E S  V O L G E N?

Je kunt nog steeds een proefles komen volgen bij MDC, wel dien je je van te voren aan te melden. Dit kan heel eenvoudig via proefles@dansgroepmdc.nl. Geef in je mail aan bij welke dansles je graag wil dansen en wanneer je langs komt om te dansen. Wij streven ernaar om binnen 1 dag je mail te beantwoorden.

Voor kinderen (vanaf 4 t/m 9 jaar) die voor de allereerste keer een proefles komen volgen, mogen de ouders alleen de allereerste keer even mee naar binnen. Het is vaak spannend zo’n eerste keer en dan is het prettig als de ouder er heel even erbij is om het kind “gerust” te stellen. Aan het einde van de proefles kunnen de kinderen bij de entree van de hal worden opgehaald.

Samen zijn we sterk en samen kunnen we veilig sporten!

Liefs, team MDC

Deel deze pagina: