Dansschool MDC gaat wederom verhuizen!

VAASSEN – Na ruim 2,5 jaar aan de Deventerstraat gevestigd te hebben gezeten, gaan ze bij MDC de verhuisdozen weer inpakken en vertrekken zij naar een voor hun bekende plek. (Foto: Fred Rijckenberg)

Vanwege herontwikkelingsplannen aan de Deventerstraat werd eind vorig jaar het huurcontract van MDC opgezegd. “Het was geen verrassing voor ons”, aldus Nienke Dijkstra, een van de oprichters, “toen wij bijna 3 jaar geleden in gesprek gingen met dhr. Kroes van Assurantiekantoor Tijmen Kroes, heeft hij aangegeven plannen te hebben met het pand en de tijd is werkelijk voorbij gevlogen.
“Wij hebben met zoveel plezier gedanst aan de Deventerstraat, dat is onbetaalbaar.

Dankzij dhr. Kroes hebben wij als vereniging verder kunnen groeien en dat heeft hij ons gegund, daar zijn wij hem ontzettend dankbaar voor. Nu is het tijd om verder te groeien op een nieuwe locatie en op een voor ons geen onbekende plek. Wij gaan namelijk terug naar de plek waar MDC in maart 2017 is begonnen, de Veenweg 19a in het pand van Carnavalsvereniging De Rossumdaerpers”.

In de afgelopen maanden heeft het bestuur van MDC tezamen met een aantal bestuursleden van de Carnavalsvereniging constructieve gesprekken gevoerd en zijn tot een huurovereenkomst gekomen voor zowel de dansstudio als de hal aan de Veenweg. Een grote stap voor MDC, want hierdoor hebben zij 2 zalen op 1 locatie, een mooie gelegenheid om verder te groeien. De vraag naar lessen blijft en daar gaan wij graag mee aan de slag. MDC is juist voor iedereen die van dans en beweging houdt, het lesaanbod is in de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de (jong) volwassenen. De verhouding tussen kinder- en volwassenlessen is ongeveer 60-40%.

SAMENWERKING

Een mooie samenwerking is met deze huurovereenkomst geboren tussen de Carnavalsvereniging en MDC, maar er is meer. Naast het sluiten van de huurovereenkomst is er ook gesproken met SAV, die hun sportactiviteiten al enige tijd beoefenen in de sporthal van de Carnavalsvereniging, om te kijken of een samenwerking mogelijk was zodat beide verenigingen van dezelfde locatie gebruik kunnen maken. Ook deze gesprekken zijn constructief en succesvol verlopen, de komende jaren zullen zowel MDC als SAV naast elkaar gaan draaien aan de Veenweg 19a. Zowel MDC als SAV verheugen zich op deze samenwerking. Een mooie stap voor twee groeiende verenigingen in Vaassen.

ZOMERSTOP
In de zomervakantie gaat het team MDC aan de slag met aanpassingen aan de dansstudio en zal het pand voorzien worden van een likje verf. Na de zomervakantie zullen de dansdeuren weer opengaan en nodigt MDC graag iedereen uit om langs te komen om de nieuwe locatie te bekijken en enthousiast te maken om een les naar keuze te komen volgen. Na de vakantie komen er nieuwe lessen bij. Kijk voor meer informatie en het volledige lesaanbod op de website van www.mdcvaassen.nl.

Deel deze pagina: