Geertina Diertens

Graag stel ik me even voor, mijn naam is Geertina Diertens ,ik ben geboren op 7 januari 1982 en woonachtig in het mooie dorp Vaassen sinds 2019.

Op mijn zevende jaar begon ik met stijldansen bij Dans en Party centrum vd Berg te Kampen. Mijn ouders vonden toen dat ik op stijldansen moest gaan en daar ben ik ze eeuwig dankbaar voor. Daar, in de dansschool, is het dansen in mijn bloed gaan zitten en ben ik verder gegaan met wedstrijden dansen in de ballroom en latin op hoog niveau en ook het dansen in verschillende stijlen in een demonstratie team. Ik hield al van jongs af aan van veel dansstijlen maar vooral de latijns amerikaanse dansen stalen mijn hart.

Uiteindelijk ben ik na jaren van veel danservaring opdoen in allerlei stijlen, mijn eigen onderneming gestart in 2002, Looks and Dance. Vanaf dat moment ben ik zelf lessen en diverse soorten workshops gaan geven in allerlei stijlen dansen waaronder de Latijns Amerikaanse dansen; van Salsa, Bachata, Solo Latin,( latin dansen zonder een partner) , Zumba, Reggeaton tot Axé, Latin4kids en nog vele andere dansworkshops.

Ook geef ik wekelijks dance classes op een middelbare school o.a in de stijlen hip hop, streetdance en maak ik met de leerlingen samen de mooiste dansen waarbij ze leren een beetje zelf dansdocent te zijn.

Samen met andere danscollega's doe ik veel basisschool dans en musical projecten op maat in allerlei thema's. Daarnaast maak ik openingsdansen voor bruidsparen, verzorg ik vrijgezellenfeesten en teamuitjes voor bedrijven en families, van de stijlen disco dans tot videoclip dansen.

Tot op de dag van vandaag geef ik nog steeds met heel veel plezier al mijn lessen en MDC zorgt ervoor dat ik een van mijn meest favoriete lessen kan gaan geven aan Vaassen en dat is Solo Latin.

Solo Latin is een dansvorm die is ontstaan doordat er in de dansschool veel dames kwamen die graag wilden leren stijldansen of salsadansen maar geen partner hadden. Daar zijn we mee aan de slag gegaan en zo ontstond er een dansvorm waarbij zeven verschillende latin dansen worden aangeleerd met oog op de passen, houding, techniek, styling en natuurlijk het allerbelangrijkste, heel veel dansplezier!

De dansen tijdens deze les die je vanaf de basis aangeleerd krijgt zijn; Cha cha cha, Rumba, Samba, Jive, Salsa, Bachata, Merengue.

In deze les leer je dus steeds meer van elke dans, zodat je op elk feestje de show kan stelen met een gave latin dans en weet je wat nu zo leuk is? Mocht je toch in de gelegenheid komen waarbij iemand je de vloer op trekt, de basics zijn zo opgebouwd dat je ook nog samen met een partner deze dansen kan uitvoeren.

Ik hoop je graag te zien in onze dansstudio en dan gaan we met de voetjes van de vloer op heerlijke muziek. Tot dan!

Liefs, Geertina

Mijn danslessen

Dinsdag19.30 - 20.30 uurSOLO LATIN VOLWASSENEN
Deel deze pagina: